Hurra for Tom Jones!

Ja, altså ikke dén Tom Jones, vel? Den ... walisiske minearbejdersøn, der fik husmødre til at miste besindelsen og kaste gennemvædede trusser op på scenen, når han gav koncert i KB-Hallen , som der står i titelnovellen til vores allerførste udgivelse Det var mig der slog Tom Jones ihjel. Men hurra for netop den, for den er på gaden nu!

Og når vi skriver på gaden, så mener vi på Saxos hjemmeside, som er der, hvor vi har valgt at sætte den til salg i første omgang. Her kan den købes som e-bog og som print on demand. Men vi har også bestilt et eksklusivt lille oplag hos vores eget trykkeri, som I snart vil kunne købe signeret, leveret og til en særlig pris. Mere om det lige om lidt!

Det var mig der slog Tom Jones ihjel er en samling fine, finurlige noveller. De foregår på Bornholm, på Amager og på Nørrebro – steder, hvor forfatteren Jan Frejlev selv har slået sine folder. Der er også en mand med i flere af novellerne, som bærer hat – faktisk kan han slet ikke få den af – og her vil en vis lighed med forfatteren også være åbenlys for de fleste.

Men mest af alt er novellerne fri fantasi i ordets bedste betydning. Frejlev kan lide at lege med sproget – og med sine figurer. Fra den lille dreng, der for en gangs skyld sætter sig op mod overmagten og sparker fra sig med fatale konsekvenser, til smuglerkongens bornholmske søn Randy Bakmann, der ender med at måtte låne 500 kr. af sin socialrådgiver for at komme hjem til sin mors begravelse. Fra den stakkels navnløse mand, der altid har hadet trommeslagere og ender med at miste sin kæreste til Thomas Helmigs, til manden, der gemmer plastikposer i fryseren for at passe på miljøet.

Verden er absurd, og mennesket er ensomt, men hvorfor ikke grine af det, mens vi har det?

Jeg har mange yndlingssteder i bogen, som jeg glæder mig til at dele med jer, men i dag har jeg lyst til at dele dette:

Arbejdsgiveren, som var et forstående og empatisk menneske – og han var ellers en mand – forklarede roligt og indfølende, at der var tale om kærlighedssorg. Hvis han ikke gjorde noget ved det omgående, kunne det føre til både kræft, depression og kronisk psykose. Kun rettidig indgriben kunne hele kærlighedens smerte.

(fra novellen “Opsplitning”)

I dag skal vi skåle og glæde os over, at Tom Jones er på gaden. Det er stort, og vi er stolte over at kunne dele den med jer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *