Bøger med betydning

20.000 bøger. Så mange udkommer der om året i Danmark, hvis man tæller det hele med 18.771 i 2017, ifølge Danmarks Statistik. Langt de fleste har stor betydning for deres forfatter, og mange af dem får også betydning for dem, der læser dem.

Det virker bare ikke altid sådan. Når man står og ser ned i en kasse med tre bøger til 100 kroner eller taler med en trist forfatter, hvis restoplager skal makuleres, en sen aften på en bar. Konkurrencen fra andre medier, de (unges) ændrede læsevaner, hele måden markedet er skruet sammen på – det kan både virke deprimerende og afskrækkende for dem, der laver bøger. Forfattere oplever gang på gang, at de selv både skal skrive og forsøge at markedsføre deres bog, og hvis den ikke sælger med det samme, så falder forlagets interesse hastigt. Forståeligt, men dybt demotiverende.

Hos Sleeping Beauty er forfatteren en stjerne, uanset navn eller slagstal. Vælger vi at udgive en bog, sparrer vi grundigt med forfatteren i hele skriveprocessen, redigerer i bund og arbejder på det helt rigtige omslag, til det sidder lige i skabet. Vi skriver til de relevante medier og blogs, vi følger op, og vi står last og brast med vores bog og vores forfatter, også efter tre måneder. Vi gør os umage. Fordi vi synes, den bog skal ud i verden og have de bedste forudsætninger for at nå frem til den gruppe, der vil sætte pris på den.

Man kan nemlig også vælge at se bogmarkedet sådan her: I dag er der noget til alle typer læsere, og der er meget af det. Elsker du selvhjælp, smal dansk litteratur eller chunky krimier, så behøver du aldrig løbe tør. Det gør du heller ikke, hvis du læser ledelseslitteratur, oversat romance eller fantasy. Det er den gode nyhed. Den dårlige er, at nogle bøger i det hastige tempo og den hårde konkurrence ikke bliver så gode, som de kan, og at andre bøger ikke finder frem til  dem, der vil sætte pris på dem – selv om de er gode.  For slet ikke at tale om, at forfatterne sidder tilbage med en lille flov fornemmelse over at have øst deres hjerteblod ud i et alt for tyndt lag. Det er synd. Og det vil vi gøre noget ved.

Sleeping Beauty udgiver bøger, der vil og kan noget særligt. Bøger med en menneskelighed, en nerve og noget at sige. En fin sprogtone, en god historie, et budskab, der ændrer noget grundlæggende for dem, der læser den. Måske sælger vi 100 bøger, måske 10.000. Men hvis det er værd at gøre, er det værd at gøre godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *